null
nullnull

Kontakt

032 712 388

065 9 712 388

065 9 712 388

065 9 712 388

info@arttravel.rs

Kursulina 39/1, Gornji Milanovac

Pariz

Francuska - Pariz

4.0

null

Hotel

null

Avion

null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Informacije

Francuska
Pariz

Ukupno nocenja

4

Ukupno dana

5
Cenovnik
Opis smeštaja
Program putovanja
Uslovi plaćanja
Francuska 
PARIZ 03.04.2024. 
5 dana (4 noćenja)- avionom 
Polazak: 03. april 2024/ Povratak: 07. april 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Usluga
03.04.2024- 07.04.2024.
1/2Doplata za 1/1
Mercure Paris la Defense hotel 4*5 dana/4 noćenja
Noćenje sa doručkom
799€299€

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- prevoz avionom na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, transferi  autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, 
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4*, na bazi 4 noćenja sa  doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji  i troškovi organizacije putovanja,
-  avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 96,31 evra od kojih je 12 evra  nerefundabilno. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte,  najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.  

U cenu aranžmana nije uračunato: 
- obavezna gradska taksa, koja se plaća u hotelu u iznosu od 2.88 evra po  danu i po osobi, 
- fakultativni izleti i posete (obavezno prijavljivanje u agenciji za Versaj i Luvr) 
- putno  zdravstveno osiguranje, sa preporukom da pokriva i lečenje Covida. 

FAKULTATIVNI IZLETI:  

VERSAJ : Poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine,  kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versaj, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre  svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: Veliki kraljevski  apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. U cenu je uključeno: grupna ulaznica  
za Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča i lokalni vodič u Versaju na srpskom jeziku.  Povratak u Pariz. Cena izleta za odrasle je 70 evra, za decu do 18 godina je 55 evra. 

KRSTARENJE SENOM: Sastanak sa vodičem i odlazak na krstarenje Senom panoramskim brodom. To je jedan  od najlepših načina da se Pariz doživi na romantični način. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: grupna  ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Cena izleta: 20 evra. 

PEŠAČKA TURA- NAJSTARIJI DELOVI PARIZA: Sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza:  Montmartre, Crkva Sacre Coeur (najposećenija tačka Pariza, koja dominira gradom svojom belinom i  položajem), najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19. i 20. Veka, Place Tertr najromantičniji trg ovog grada, poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. U  nastavku poseta Latinskoj četvrti, Luksemburškom parku, Panteonu, Sorboni, Bulevaru St. Germain i katedrali  Notre Dame. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. Cena izleta: 40 evra. 

LUVR : Luvr je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene. U muzeju je  izloženo skoro 35.000 predmeta od praistorije do 19.veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600  m2. Mogu se videti neka od najdragocenijih umetničkih dela svetske baštine: antičke skulpture Miloska  Venera i Pobeda iz Samotrake, Da Vinčijeva Mona Liza, Žerikoov Splav meduze...Kratka šetnja vrtom obližnje  Kraljevske palate (Palais Royal) sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se  danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Luvr je najposećeniji muzej na svetu, radnim danima ga  poseti 15.000 turista na dan, od čega su 65% strani turisti. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i  lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. Cena izleta za odrasle je 65 evra, za decu do 18 godina je 50 evra.